Bygg

Vi började som ett byggbolag och det är också här vi har vårt hjärta. Vi har lång erfarenhet av alla typer av byggentreprenader – stora som små.

Nåiden - Bygg

Ett erfaret byggföretag med hjärtat i norr

I nära samverkan med våra uppdragsgivare och partners tar vi fram den bästa lösningen för varje projekt. Vår filosofi bygger på ömsesidigt förtroende från alla parter, därför genomsyrar ledorden tillit, respekt och engagemang alla uppdrag vi tar oss an. Med vår utgångspunkt i Norr-, och Västerbotten brinner vi för regionala projekt, men vi utför uppdrag i hela norra Sverige.

Varför ska du välja Nåiden?

Vi har lång erfarenhet av alla typer av byggentreprenader.
Vi lägger stor vikt vid relationen till medarbetare, uppdragsgivare och samarbetspartners.
Vår lokalkännedom gör oss till en trygg och stark aktör.
Alla projekt sker i nära samverkan med våra uppdragsgivare.
Vi har egna medarbetare vilket resulterar i ett starkt och sammansvetsat team.

Hur funkar ett byggprojekt med Nåiden?

Transparens och samarbete är ledorden i alla våra byggprocesser. Vi är BKMA-certifierade vilket innebär att vi har höga krav på oss själva inom kvalité, miljö och arbetsmiljö – hela vägen från anbud till slutförande.

Första mötet

Vi bekantar oss med varandra. Du får berätta om er organisation och vi berättar om hur vi jobbar. Redan från första mötet får du träffa arbetschefen som kommer finnas med dig under hela projektets gång.

01

Kontraktskrivning

Kontraktskrivningen kickar igång vårt samarbete på riktigt. Tillsammans går vi igenom vår förtroendeklausul, ett avtal om att båda parter vill investera i att skapa en god relation till varandra. Vid det här tillfället får du också träffa personen som kommer vara platschef under hela byggprocessen. Ni kommer att ha en nära relation, något som vi verkligen eftersträvar. Platschefen finns alltid bara ett samtal bort.

02

Behov och önskemål

Vi går igenom dina behov, önskemål och förutsättningar för att skapa ett så bra samarbete som möjligt. Vill du till exempel att vi sitter i samma lokaler under projektets gång är det möjligt.

03

Uppstart av produktion

Under uppstarten omvandlar vi anbudskalkylen till en produktionskalkyl. Nu fastställer vi produktionstidplan, inköpsplan med mera.

04

Byggtiden

This is where the magic happens, eller hur? Under hela byggprocessen eftersträvar vi att ha en transparent och öppen dialog. Har du funderingar, frågor, tankar eller feedback kan du alltid komma förbi eller ringa oss. Din platschef finns alltid tillgäng.

05

Intern besiktning

Vi har ett mål om att ha noll besiktningspunkter vid slutbesiktning. Därför gör vi alltid en intern besiktning innan där vi tillsammans går igenom vårt bygge.

06

Slutbesiktning

Slutbesiktning görs alltid av en extern besiktningsman. Du är också med under slutbesiktningen.

07

Erfarenhetsåterföring

Efter avslutat projekt får du som beställare komma med feedback till oss och vi kan ge feedback till dig. Vad har funkat bra? Vad hade kunnat göras annorlunda? Detta ger oss båda förutsättningar till att bli ännu bättre inför kommande projekt, oavsett om det blir med varandra eller med en ny samarbetspartner.

08

Utvalda projekt

Vad säger våra kunder om oss

’’Ibland känns allt som en grå tisdag i november’’

Ännu ett evighetslångt möte med Nåiden. Det känns som en grå tisdag i november fast det är sommar. Men så övergår känslan till en kreativ utmaning som driver nytänkande lösningar. Tänk om samarbetet med entreprenören hade kunnat börja i ett ännu tidigare skede. Ett av mina första minnen var när jag som nyexaminerad fick förtroendet av Peo att rita ett förslag till en större exploatering. Jag kollade nästan över axeln, trodde inte att han pratade med mig. Det säger något om Nåiden. Att de tror på andra och vågar testa nytt. Vi har en lärorik och stolt tioårsresa bakom oss med projekt som Kuststad och nu senast Biet, Katten och Hajen i Luleå. Jag ser framemot minst dubbelt så många år till med Nåiden!

 

Daphne Djurberg, Arkitekt MAF

Hör av dig till oss

Per Utterström
Arbetschef

Per Utterström

per.utterstrom@naidenbygg.se 070-300 71 17