Vi har byggt på förtroenden sedan 1974

Från lokal uppstickare till regional samhällsutvecklare

Även om mycket hänt sedan starten 1974 är det en sak som aldrig kommer förändras. Förtroende är fortfarande något som förtjänas. Och vi kommer fortsätta bygga på förtroenden i generationer framåt.

Tidslinjen

Redan från start var vi överens om att Nåiden skulle bli något annat. Det skulle bli ett varmt och tryggt företag med de allra duktigaste medarbetarna. Ett företag man gärna har att göra med, oavsett om man är en byggherre, nyexaminerad student eller underentreprenör.

Nåiden grundas

Nåiden Bygg grundades 1974 av Berndt Fasth. Fun fact – han grundade även Nåiden Teknik, ett bolag som idag är en del av Svenska Kullagerfabrikens erbjudande.

1974

Fler delägare och fler uppdrag

Brorsorna Ulf och Stig Fredriksson går in som delägare i bolaget tillsammans med Thord Erixon. Efter lyckat jobb med en biogasanläggning får vi nya uppdrag i Piteå, Boden och Älvsbyn.

1980

Tro, hopp och finanskris

Finanskrisen under 90-talet drabbade oss och bolaget behövde säga upp nästan alla medarbetare. Trots detta fanns hoppet kvar och bolaget tog sig an några större projekt, och vi började på riktigt utmana de stora rikstäckande byggbolagen.

1990

Relationer blir grejen

Vi genomgår ett generationsskifte och Jens, Stefan och Peo inser att relationsbygge och nätverkande är en grej att satsa på. Vi bygger ett naturum, ett konserthus (och ett annat kulturhus), ett flygledartorn och lyfter taket på Luleå Hockeys hemmaarena.

2000

Nyanställningar och spännande anbud

Härliga tider. Vi blir fler medarbetare och vinner många spännande anbud t ex ett vattenverk, ett helt kvarter med designhotell, ett kunskapshus och ett hus för små hjältar.

2010

Vi ägs av våra medarbetare

Vi realiserar de egna projekten Seminariet och Kuststad, etablerar oss i Kiruna som en part i stadsflytten och i Umeå med bygget av den nya psykriatrin och ett hamnprojekt. Flertalet medarbetare går in som delägare i bolaget.

2015

Hej infrastruktur!

Vi etablerar oss i Skellefteå, grundar vårt nya affärsområde infrastruktur ovh bygger om den södra infarten till Luleå med en fin rondell. Siktet är inställt på att vara en verklig part i omställningen till den gröna industrin.

2020

Vårt ansvar

Som stor byggaktör är det för oss självklart att ta ansvar. Här kan du läsa om hur vi gör det.
Vårt ansvar

Hör av dig till oss

Kontakta oss