Vallan

Om projektet
Start:

2021

Färdigställt:

oktober 2023

Kund:

Riksbyggen

Entrepenadsumma:

124 miljoner

115 hållbara hyresrätter i växande stadsdel i Luleå

Över 100 nya lägenheter ska byggas i Kronandalen i centrala Luleå. Projektet har en tydlig hållbarhetsprofil med miljöbyggnadscertifiering och noga genomtänkta materialval.

På uppdrag av Riksbyggen ska Nåiden uppföra 115 nya hyresrätter i Luleå. Det nya kvarteret har namnet Vallan och ligger i Kronandalen, en naturnära stadsdel som vuxit fram under de senaste åren. Projektet påbörjades hösten 2021 och ska stå färdigt i oktober 2023. Tre hus ska byggas i fyra och fem våningar med lägenheter i varierande storlekar. Vanligast blir två- och trerummare med fönster mot två väderstreck. Alla lägenheterna blir ljusa, moderna och välplanerade och det kommer att finnas ett garage under mark. För att hålla hyresnivåerna på en rimlig nivå kommer projektet nyttja det statliga investeringsstödet för hyresbostäder.

Kronandalen är en växande stadsdel i centrala Luleå som fullt utbyggd kommer att rymma närmare 2 000 nya bostäder för 7 000 personer. Bostäderna och området präglas av en tydlig hållbarhetsprofil och certifieras enligt miljöbyggnad silver. Materialval är noggrant avvägda för att skapa ett hållbart och trivsamt boende.

Om området

Kvarteret Vallan ligger i Kronandalen, en växande stadsdel i centrala Luleå. Här blandas hyresrätter och bostadsrätter med radhus och villor. I det naturnära området finns även utegym, skidbackar, naturskyddsområde, förskolor, skola, äldreboende, idrottshall och ett eget centrum med butiker och restauranger.

Hör av dig till oss

Per Utterström
Arbetschef

Per Utterström

per.utterstrom@naidenbygg.se 070-300 71 17