Mjölkudden

Om projektet
Start:

 juni 2015

Färdigställt:

2017

Kund:

Lulebo

Arkitekt:

Tengbom

Entreprenadsumma:

160 miljoner

Nytt trygghetsboende på Mjölkudden i Luleå

På uppdrag av det kommunala fastighetsbolaget Lulebo har Nåiden uppfört ett trygghetsboende med 80 hyreslägenheter. Bostäderna ligger på Mjölkudden i Luleå, ett lugnt bostadsområde med närhet till vattnet. 

Trygghetslägenheterna vänder sig till människor som är 70 år och äldre. Alla boende har egna lägenheter och kan dra sig undan när de vill, men det finns samtidigt möjligheter till ett rikt socialt liv och umgänge med andra hyresgäster. I husets entréplan finns gemensamma ytor med samlingslokal, gym och relaxavdelning, och på den gemensamma innergården finns det bland annat plats för en boulebana och planteringar. Lägenheterna är ettor och tvåor, fördelade på sju våningar. I anslutning till det nya trygghetsboendet har det även uppförts ett parkeringshus med plats för 400 bilar.

Om området

Mjölkudden är ett lugnt bostadsområde i Luleå med gång- och cykelavstånd till centrum. Promenad- och cykelstråket går delvis längs med med Lule Älv och är mycket omtyckt även av dem som inte bor i området. Här finns en trivsam mix av hyresrätter, bostadsrätter och villor samt livsmedelsbutik, gym, kyrka och friluftsbad.