Coop Norrbotten Arena

Om projektet
Start:

september 2008

Färdigställt:

2010

Kund:

Luleå kommun

Arkitekt:

Stark arkitekter

Entreprenadsumma:

120 miljoner

Entreprenadform:

Totalentreprenad

Ett lyft för Coop Norrbotten Arena i Luleå

Ett höjt tak, 1000 fler ståplatser och nya omklädningsrum, loger, restauranger och barer blev resultatet av en över två år lång om- och tillbyggnad av Luleå Hockeys hemmaarena.

2008 fick Nåiden Bygg i uppdrag att göra en om- och tillbyggnad av Coop Norrbotten Arena, Luleå Hockeys hemmaarena. Det över 900 ton tunga taket höjdes med 4,5 meter och på den tidigare tomma kortsidan fick arenan ny ståplatsläktare med 1 000 platser, vilket gjorde att arenan gick från att rymma 5.900 till 6.300 personer. Det höjda taket bidrar dessutom till att arenan upplevs som öppnare, ljusare och modernare. I om- och tillbyggnaden ingick även nya lokaler för Luleå Hockeys elitverksamhet. Under läktaren byggdes omklädningsrum och ett nytt gym. Dessutom byggdes 30 loger, två restauranger, sex barer, fem kiosker och nya utrymmen för media.

Om området

Coop Norrbotten Arena ligger norr om centrala Luleå. I området finns ytterligare tre ishallar: Lulebohallen, C-hallen och Nåidenhallen. Vi är stolta över vårt engagemang inom ungdomsidrotten i Luleå, där namnsponsringen av Nåidenhallen är en del av arbetet.