Bolagshotellet

Om projektet
Start:

2022

Färdigställt:

oktober 2023

Kund:

LKAB

Entreprenadsumma:

ca 80 miljoner

Anrikt hantverk i fokus för nya Bolagshotellet i Kiruna

En byggnad med drag från 1925 års design på utsidan, men med modern byggstandard på insidan. Det är målet med det nya bolagshotellet i Kiruna. Ett unikt, utmanade och spännande projekt.

På uppdrag av LKAB ansvarar vi för byggnationen av det nya Bolagshotellet i Kiruna. Det befintliga Bolagshotellet är mycket anrikt och därför var tanken från början att flytta hela hotellet till nya kulturområdet vid foten av berget Luossavaara. Denna flytt var tyvärr inte möjligt att utföra eftersom dokumentationsunderlaget om byggnadens konstruktion var bristfälligt. Därför beslutades istället att bygga ett helt nytt hotell men med målet att efterlikna det gamla vad gäller fasad, fönster, inredning och trappor. Det blir alltså en byggnad med drag från 1925 års design medan det invändigt anpassas till modern byggstandard. Mycket gammalt, fint hantverk kommer att göras, och därför blir vårt uppdrag väldigt unikt, utmanade och spännande.

Projektet kommer att omfatta ett skyddsrum på plan ett för cirka 300 personer. Sällskapsytor på våning två med konferensrum, matsalar och storkök. Hotellrum på plan tre och teknikutrymmen på plan fyra.

Under 2023 ska byggnaden stå redo att välkomna besökare till det ny-gamla hotellet.

Om området

Hotellet kommer ligga bredvid den flyttade Hjalmar Lundbomsgården och Ingenjörsvillan på Luossavaaras sluttning med utsikt över gruvområdet och fjällvärlden.

Hör av dig till oss

Arbetschef

Anders Similä

anders.simila@naidenbygg.se 070-606 87 75