Bärmesen

Om projektet
Start:

april 2019

Färdigställt:

april 2021

Kund:

Heimstaden

Entreprenadsumma:

97 miljoner

Naturnära lägenheter i Luleå

I det växande området Kronandalen i Luleå har Nåiden uppfört 80 nya hyresrätter. Fasaden och materialvalen hämtar inspiration från den norrländska skogen, och i närheten finns gott om möjligheter till ett aktivt friluftsliv.

På uppdrag av Heimstaden har Nåiden uppfört ett bostadshus med 80 nyproducerade hyreslägenheter i det växande Kronanområdet i Luleå. Huset är format som en hästsko, har en brandskyddsimpregnerad, infärgad grå träfasad och inglasade balkonger. Träfasaden och materialvalen är inspirerade av den norrländska skogen. Hyresgästerna har även tillgång till en gemensam samlingslokal och bastu. De gemensamma cykelförråden är rymliga med gott om plats att meka med cykeln eller valla skidorna.

Projektet påbörjades 2019 av Selbergs entreprenad, i januari 2020 tog Nåiden över och färdigställde sedan bygget.

Om området

Kronanområdet är ett växande område i Luleå där på sikt 7 000 personer väntas bo. Här har du nära till centrum samtidigt som naturen och grönområde finns runt knuten. Som boende i Bärmesen är det enkelt att ha en aktiv livsstil. I närheten finns bland annat motionsspår, utegym och skidbackar.