Nåiden växlar upp

Nåiden Bygg AB tar nästa steg i generationsväxlingen då ekonomichef Malin Hedman går in som delägare. Samtidigt ökar bolagets arbetschef Per Utterström och kalkylchef Andreas Nilsson sitt ägande. – Vi är väldigt glada att Malin valt oss eftersom hon är en viktig kugge i det lag vi bygger för framtiden, säger VD Stefan Erixon.
22-10-2020 Nyhet

Det är med stor tro på framtiden och fokus på möjligheter som Malin Hedman går in som ny delägare i Nåiden Bygg AB. – Att huvudägarna väljer en ung kvinnlig ekonom när de ska bygga framtidens ägargrupp säger en hel del om deras nytänk och framåtanda. Det är inget branschen är känd för direkt, säger Malin. För två år sedan blev hon erbjuden ekonomichefstjänsten på Nåiden efter 10 års arbete som revisionskonsult åt bolaget. Det var enligt Malin ett lätt beslut då hon sett Nåiden från in- och utsidan och jobbat tätt med ledningen under så pass lång tid. – Jag älskar den genuina kulturen som jag tycker gör Nåiden så unik, både som arbetsgivare och byggentreprenör, berättar hon.

Nåidens huvudägare har under en längre tid arbetat strategiskt med generationsväxlingen och i det arbetet är Malin en viktig pusselbit. – Vi är väldigt glada att Malin nu köper in sig i bolaget. Vi har byggt något vi är väldigt stolta över och är absolut inte klara än, men nu behöver morgondagens hjärnor och hjärtan få vara med och ta de beslut som är rätt för framtiden, säger VD Stefan Erixon.

Stefan är kvar som VD samt är en av huvudägarna av Nåiden Bygg AB tillsammans med Jens Fredriksson och Per Ola Patomella, men samtliga minskar sitt ägande till förmån för några av bolagets nyckelpersoner. – Nu tror jag det är viktigt att hålla fast vid vår historia och det hjärta för person och region som byggt varumärket Nåiden under lång tid. Nåiden bygger som bekant på förtroenden och nu har även jag fått förtroendet att föra det arvet vidare vilket känns fantastiskt spännande, avslutar Malin.

Nåiden Bygg är ett norrbottniskt privatägt företag inom bygg- och anläggningssektorn som arbetar över hela Norrland. Nåiden Bygg har idag 280 anställda och omsätter en och en halv miljard kronor.