Nåiden bygger 95 lägenheter åt Lerstenen

Kronandalen i Luleå växer. Nu står det klart att Nåiden ska bygga 95 nya hyresrätter på uppdrag av Lerstenen – och projektet drar igång redan efter årsskiftet.
18-12-2020 Nyhet

Nåiden har tecknat avtal med Lerstenen om att bygga 95 hyresrätter för det nya kvarteret Glidet i stadsdelen Kronandalen i Luleå.
– Vi är väldigt glada över det förtroende vi har fått av Lerstenen och kommer att förvalta det tills projektet är färdigt, säger Per Utterström, arbetschef på Nåiden.

Byggstart för kvarteret Glidet sker under det första kvartalet 2021 och lägenheterna väntas vara inflyttningsklara våren 2023. Området Kronandalen är en växande stadsdel i Luleå som 2030 kommer att rymma drygt 2000 nya bostäder med plats för 7000 Luleåbor. I området blandas hyresrätter med bostadsrätter för att erbjuda något som passar alla behov. Kronan är en grön stadsdel med motionsspår, utegym, skidbackar och ett naturskyddsområde runt hörnet.
– Vi tycker att projektet passar väldigt bra in i stadsdelens vision att erbjuda effektiva hyreslägenheter till attraktiva hyror, men utan att tumma på varken kvalitet, innehåll eller miljö, snarare tvärtom. Nåiden är en perfekt lokal partner och nu ser vi fram emot byggstart, säger Erik Sällström, VD Lerstenen.